EFR – Emergency First Response

Emergency First Aid Responder

Wie moet deze cursus volgen?

Emergency First Response training legt de nadruk op het opbouwen van zelfvertrouwen bij redders om anderen daadwerkelijk te gaan helpen in geval van nood. De deelnemers leren de eenvoudige stappen die je moet volgen bij het verlenen van eerste hulp en oefenen deze in een rustige leeromgeving.

De EFR cursussen zijn gebaseerd op internationaal erkende medische richtlijnen voor het geven van eerste hulp. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om op een effectieve manier hulp te kunnen verlenen. Ideaal voor op het werk,  je club of gewoon voor je familie thuis.

EFR cursussen voldoen ook aan de vereiste van de eerste hulp en reanimatie training voor de PADI Rescue Diver cursus en alle PADI professionele brevetten. De meeste PADI Instructors zijn ook Emergency First Response Instructors.

Wat leer je?

  • Primary Care (CPR)* – Deze cursus leert je de stappen en technieken om hulp te verlenen bij levensbedreigende situaties.Je oefent acht vaardigheden om hulp te verlenen bij een slachtoffer die niet ademt, geen hartslag heeft, een ruggegraat verwonding heeft, in shock kan zijn en een serieuze bloeding heeft. Je leert hoe je reanimatie moet toepassen en het slachtoffer moet controleren, zodat je de best mogelijk kans op overleving kunt geven, totdat getraind medisch personeel aanwezig is.
  • Secondary Care (First Aid)** – Omdat veel medische zaken niet levensbedreigend zijn en medische hulp vaak laat aanwezig is of niet beschikbaar is, leer je in deze cursus hoe je de pijn kunt verlichten en verdere schade kunt voorkomen. Je leert hoe je verschillende verwondingen kunt beoordelen en je oefent het aanleggen van verband en spalken.

Volgende stap

De EFR cursus doen we het liefst in groepjes van minimaal 5 personen. We kunnen hierdoor de cursus iets goedkoper aanbieden, Ook is het tijdens de cursus praktischer om met meerdere personen te zijn. Dit omdat we sommige skills met elkaar en op elkaar oefenen. Leer om anderen te helpen en meld je aan voor een EFR (Primary* and Secondary Care**) cursus: Wil je deze cursus gaan volgen dan geef dit aan ons door. Wij houden je dan op de hoogte van het aantal aanmeldingen en de wachttijd..

Wat zijn de kosten?

EFR Cursusprijs : indien we 5 deelnemers hebben 125,- euro p.p. 

EFR Herhaling : indien we 5 deelnemers hebben 75,- euro p.p. 

Wil je niet wachten totdat we 5 deelnemers bij elkaar hebben, dan betaal je

iets meer. De meerprijs bij deelname van 2 tot 4 personen is 22,- euro. p.p.

Nieuw ….  Je EFR brevet wordt zichtbaar in je PADI duikers-app. 

Laatste stap

Ben je er klaar voor om anderen te gaan helpen!

  • Neem hier contact op om je te aan te melden voor de Emergency First Response cursus.